Много често хората, които искат да направят промяна в хранителния си режим, казват, че нямат идея за това какво да ядат. Нямат идея какво да си сготвят за закуска например, или пък как да измерят кое ястие какви количества хранителни вещества има, както и колко калории.
За да ви улесним в тази задача, а и за да ви покажем, че съществуват десетки различни варианти за вкусна, засищаща, лесна за приготвяне и полезна закуска, днес ще ви запознаем с колаборацията в приготвянето на закуски на двама души, които освен партньори в кухнята, са и партньори в живота.
Всяка неделя в „Поли и Дани готвят“ ще получавате по една рецепта и чудесно заснети снимки на разнообразни закуски (и не само), които можете да приготвяте за себе си и семейството си вкъщи, и да сте сигурни, че ядете нещо качествено, питателно и много вкусно!
Накратко ви запознаваме с двамата и след това пристъпваме към първото предложение:
Поли е дизайнерът перфекционист, който стои зад визията на тези закуски. Основната ѝ задача е някак да накара мързеливите рецепти на Дани да изглеждат добре, и същевременно да са разбираеми за хората. Въпреки това, ако попаднете на рецепта с повече от 4 продукта, която отнема над 15 минути, най-вероятно е сложила готварската престилка и се е развихрила в кухнята.
Повече за нейната работа може да намерите в Инстаграм профила ѝ.
Дани е кулинар ентусиаст, движещата сила на проекта и завиден лакомник. С дългогодишния си опит като фитнес и лайф треньор (много от тях – и в Live to Lift; Красимира и Елисавета имат щастието да тренират с него), само с едно намигване може да измери калориите на всяка една мусака.
В свободното си време, когато не играе компютърни игри или не обикаля по света, бълващ огън и ходещ на кокили, обича да готви лесни и бързи ястия, артистично комбинирайки различни продукти. Ако попаднете на ястие с дроб от треска, шамфъстък и сладолед, най-вероятно Дани е готвил.
Повече за Дани може да научите от самия него и Фейсбук профила му.
А ето и първата закуска, която, тъй като е първа, решихме да е леко скандална и нестандартна, и приложима в менюто за целия ден, особено в неделя, особено след тежка съботна вечер!
Приятно приготвяне, хапване и мързелуване след това!
Шкембе чорба

Как се приготвя?
Сварих добре почистеното шкембе (300-400 гр.) докато омекне и го нарязах на ситно, като запазих бульона му.
В около литър от бульона добавих 300-500 мл горещо прясно мляко, сол и черен пипер на вкус.
Запържих в тиган с масло ситно нарязан лук и лъжица червен пипер, след това прибавих и малко от бульона.
Изсипах запръжката и шкембето в бульона. Оставих да покъкри няколко минути на слаб огън.
Сервирах със счукан чесън в малко оцет, лютив пипер и хубав хляб.
Бау! И силата да е с вас!

You might also like
More from Силата в теб!
За домашно хрупане
Днес Поли и Дани готвят с каквото ни се намира вкъщи с дълъг срок на годност, за да не ни …
Подай рибеното масло тук!
Проектът ни „Силата е в теб!“ тече с пълна пара и вече знаем, че грижата за тялото изисква нещо повече …
С корона или без корона – какво правим със спортуването?
Културните и спортните събития на закрито са отменени. Съветвани сме да избягваме места, където има прекалено струпване на хора. Но …