С деца или без – нощта на музеите и галериите ви чака

0
Снимка: Siraphol

Хей, нощни културни птици, не пропускайте четиринадесетото издание на Европейската нощ на музеите в столицата. То ще се проведе днес, 19 май, когато десетки музеи и галерии ще отворят врати и ще представят изложби, концерти и други творчески дейности, посветени на събитието.

Организатори на поредната такава изява са Френският институт, Столичната община и Министерството на културата, а желаещите да се насладят на културната инициатива може да посетят почти 50 обекта, голяма част от които ще бъдат достъпни до полунощ.

Част от местата, на които ще може да се насладим посред нощ, са: Национален археологически институт с музей, Национален военноисторически музей, Национална галерия / Двореца, Национална галерия /Квадрат 500, Национален Етнографски музей, Национален музей “Земята и хората”, редица литературни музеи, както и много други музеи, галерии и творчески пространства.

Програмата и всички участници в програмата може да видите в уеб сайта на Френския културен институт, а тази година има специална игра за всички ентусиасти. В деня на събитието, между 07:00 и 11:00 часа, във Фейсбук страницата на Френски институт в България, ще бъдат публикувани девет различни въпроса.

Те са свързани с девет експоната от музеите, участници в Европейската нощ на музеите 2018, а за да участвате в играта, трябва да отговорите на поне три от тях, като се снимате с верния отговор.

Заслужава си да се поразходим в съботната нощ, защото първата награда е пътуване за двама до Париж.

Facebook коментари

Добави коментар