Препоръчваме: Шампоан с лайка и липа, защото мирише вълшебно!

7

Почти всяка жена преди да роди си има “план-програма”, която да изпълни, за да удостовери, че я бива за майка. Една от най-важните точки в тази “план-програма” е дзверенето в стелажите с бебешка козметика. Ние, в Майко Мила, също сме се дзверили – една по-малко, друга повече (оставяме на вас да отгатнете коя от двете по колко време е прекарала пред рафта с лосиони) и сме напълно наясно, че е адски трудно да избереш най-добрите продукти за детето си.

Красимира, например, ден преди да роди (тя винаги ги прави тези неща в последня момент, не бъдете като нея) се застопори като един презеокейнски лайнер пред рафта с душгелове и изкара там, клатейки се, около два часа и петнайсет минути.

Ако се чудите какво е правила толкова време, ще ви кажем – чела е етикети. Защото какво иска една нова бъдеща майка от бебешката козметика? Лошото е, че и тя не знае – как да знае, като досега не е къпала и мила бебе!

Като първо, например, всяка бъдеща майка иска да изкъпе бебето с нещо, което хем да мирише хубаво, хем обаче да не мирише МНОГО – сиреч, екзотичният душгел, с който майката би се обляла преди да отиде на караоке в петък вечер, автоматично отпада.

Второ, въпросният трябва да е съставен от най-скъпоценни растителни съставки, брани от грижовни ръце в девствени лесове, а както можете да се досетите, такива неща вече няма – просто не останаха девствени лесове на тая Земя (замалко да напишем лосове от невнимание…).

Трето, практичната бъдеща майка, колкото и да я брули хормонът, все пак има инстинкт за самосъхранение и знае, че ако избраната бебешка козметика налага тегленето на потребителски кредит, значи нещо не е наред. Някъде в главата ѝ съществува подозрението, че само бебето ще се изхранва с кърма – останалите вкъщи все ще поискат я кренвириш, я печен картоф, и когато това стане, не върви да им тропосаш на масата шише с бебешки лосион от био шишарки и да им кажеш да се оправят.

Да видим, обаче, какво направи Елисавета, която точно по същото време беше бременна с третото си дете, което роди месец след Красимира (в смисъл, месец след като Красимира роди, а не месец, след като Елисавета роди Красимира – някой да не се обърка).

Елсавета просто влезе в аптеката и си купи Бочко. И сега ще ви каже защо.

Практиката показва (особено практиката на трите деца, които къпеш и миеш до дълбоки старини), че пазарът предлага изобилие от чудесни продукти, с които бебето може да бъде изкъпано и измито по най-фантастичен начин. Има десетки марки, които могат да донесат исканите от вас резултати, но когато човек е родил три пъти, става разумен, опитен и разсъдлив. Нека видим кое всъщност е важното е за продуктите, които вие и вашето бебе ще ползвате:

– да са безопасни и щадящи към детето (хич не обичаме пищящи деца, на които шампоанът им щипе)

– да са приятни на мирис (и вкус!)

– да стават и за наистина малки бебета

– да измиват лесно

– да съдържа разни полезни и хубави неща, като билки, тревички и екстракти от туй-онуй

– да не струва колкото един чифт обувки

И тъй като Елисавета няма никакво време да виси като онази Красимира пред щандовете, просто влиза и купува Бочко. Има си любим – този с Лайка и Липа ѝ е фаворит (и често се ползва не само от децата). По същата причина сапунерките вкъщи също са окупирани от сапуни с аромат на лайка – в края на краищата, и двете може би изглеждаме малко хахави, но в някои неща сме консервативни – като ще е лайка, ще е лайка във всичко!

След известни лутания и Красимира мина “на Бочко”, защото това просто беше най-смисленият и разумен избор.

И така, ако скоро ви предстои да раждате за първи път и сте обзети от паника и ужас каква бебешка козметика да купите, имайте предвид, че има прекрасни и напълно достъпни български продукти, които спокойно може да ползвате още от първото къпане на бебока.

Майко Мила все пак има зад гърба си около три милиона изкъпвания на бебета, и също толкова измивания на омазани с кал ръце, коси, в които е внедрено топено сирене, и малки, сладки крачета, носещи целия прах на града. И, ако приемате един съвет – търсете лайката, фантастична е!

Facebook коментари

7 КОМЕНТАРИ

 1. Напълно подкрепям 🙂 Първо бяхме решили да е българска козметика. Като за първо дете, толкова изисквания скалъпихме. Постепенно “Бочко” се наложи и превзе дома под всякакви форми-от крем при подсичане до памперси. Малката расте, козметиката намалява (горните две примерно отпаднаха), но марката си остава. И наистина спестява чуденките при избор на козметика.

 2. Оф, вече малко прекалявате с рекламите. От интересен сайт се превръщата в поредната трибуна за реклама и PR-материали. Ето, заричам се, че вече евентуално ще чета само материали написани от гости на сайта, защото Елисавета и Красимира се оляха да рекламират – то роботи, то Крок Пот-и, сайтове, козметика … еееее, айде стига вече! И махам сайта ви от секция Favorites … ай сектир!

 3. Добре е някой с повече опит да ти препоръча, и на мен ми препоръчаха бочко и съм доволна. С и реклама трябва да има, иначе кво ще ангажира вниманието на бебето докато го гониш с попарата, трябва да се яде все пак, а и да се мие трябва за да ни забавлява този сайт някой трябва да го списва, а като ангажира цялото си време за списване от къде пари за ядене и миене! Вече и хейтърите ни са смотани…

 4. Препоръчвам APP: TOXFOX с телефона скенираш етикета на продукта и веднага получаваи информация зелено сърце е ок, червено не. Според APP TOXFOX защитен крем на Бочко съдържа хормонна съставка Ethylhexyl Methoxycinnamate

 5. Това очевидно е реклама. Бочко е химия,синтетика и отрова! Аз не давам 18лв за душ гел,купувам осапунен зехтин,демек гръцки ръчен сапун. Не мирише на рози,да,но е 2000% био.

 6. Добри хора,

  търсенето на супер продукт мамата си джаса. в голямата си част от народонаселението НЕ сме фармаколози, биолози, биохимици, химици и генетици, и пр. -мици, -гици -вици.

  Науката за едни е читаема, за други неразбираема. За някои нАука няма, за други някои, има бизнес-евтинджос и са на бОли ме за парабена, най си имам феноксиетанола…

  wtf, нали?!

  Whatever!

  Четете! бих възкликнала, но виждам, че една героините е чела. Чела ама с по-голяма вероятност да си докара разширени вени, отколкото да разбере нещо насред тесните коридори измежду стелажите.

  Какво й е липсвало? Време, пространство, ароматни свещи и килимче за медитация?!

  Липсвало й е и е търсила инфо какво е добре да избягва. Коя от съставките мислено да означи с черепи и кости, или звездички, или знак за задънена улица, или знак за влизането забранено, или квото там… като труп в морга, както на цигарените кутии. или?

  ама нейсе, ей! появява се приятелка, отговорна за две, с напът трето дете. Опитна. с бебешки опит колкото Вселената. има около 3 тона други дела. Тя автоматично е пример – водач, лидер ли?! Тя е фармаколог, биолог, биохимик, химик, генетик, и др. -мик, -гиг, -виг, ли?

  Но майната ѝ на Красимира (с извинение. нищо лично), появява се Хикс-тина. Тя ви чете сайтчето, а пропо интересува се и от състава на продуктите, които ползва и ѝ препоръчват. Не ги намира в сайтчето на Бочко.

  Дотам с потребителската пътека на Бочко.

  (некви стишки ще си получите. еМджой)

Добави коментар