Органайзер за кола – безценен помощник за едно по-нормално пътуване с деца

Едно от най-опъващото нервите изживяване за всички родители е пътешествието с кола, особено на по-дълги разстояния и най-особено, когато децата са в онази специфична възраст между 1 и 2 години – твърде малки, за да блеят щастливо през прозореца и просто да се радват на гледките, и твърде големи, за да заспят на тръгване и да се събудят, когато пристигнете.

Пътят често е тежък за всички. Шофьорът не само трябва да кара, но също така и да слуша крясъците от задната седалка, деветте хиляди изпълнения на „Кокошка във хамбара КО-КО-КО“ и други подобни песнички, непрестанните майчини въпроси „Искаш ли бананче?“, „ДОБРЕ, ЗАЩО ГО ПЛЮЕШ ПО ЗЕМЯТА??“, „Ето ти солетка!“, „Потърпи още малко!“ и „Виж мама какво е взела!“, както и постоянното ровчене в торбички, пакетчета, раници и чанти в търсене на стафиди, хляб, кифла, ябълка, сокче, вода и какво ли още не.

Детето пък се побърква от скука, защото на тая възраст всичко, продължаващо над 2 минути, е скучно. То иска едновременно да спи, но и да не спи, а също така – ябълка, кроасан, вода – но от бутилка, от която не може да пие, за да може хубаво да се олее, а след това да гледа клипче на телефона, да строи с конструктор и да хвърля по земята.

Майката, горката, никой не я пита какво иска – тя само гледа да има мир и спокойствие, да не ѝ стане лошо по завоите, и никой да не се оповръща и опикае до неузнаваемост.

Ние няколко пъти сме минавали през подобни изпитания, които са достойни за описване в отделен текст, но сега искам да споделя с вас опита си от едно чудесно изобретение, наречено органайзер за кола. Представлява нещо като разпределител за всичко гореописано, така че всяко необходимо нещо да е на 1 пръст разстояние в подходящия момент.

Трябва ви мокра кърпичка? Бъркате в джобчето и си взимате. Лъжички за пюрето? Ще ги намерите в десния долен джоб (но първо трябва да ги сложите там, разбира се). В този органайзер може да сложите всичко, което обичайно поставяте във въпросните торбички, пакетчета и чанти, и така пътуването ви ще има малко по-нормален вид.

Чаша за вода, банани, лъжици, вилици, кърпи, торбички за боклук и каквото още се сетите, могат да бъдат кокетно побрани в това чудесно НЕЩО, а вие само да подавате и прибирате желаните продукти, като една красива и усмихната стюардеса. Сдобихме се с нашия вълшебен органайзер от Lidl, но мисля че може да бъде намерен и от много други места.

Сега, след като поне този проблем е решен, ви остава САМО да пеете, подскачате и измисляте хиляди интересни неща, с които да поддъръжате пътниците във весело и щастливо настроение до достигането на крайната точка, където всичко живо се изсипва от колата и в нея остават да се въргалят обелки от банани, опаковки, боровинки, загнездени завинаги в седалката, и много, много солети.

Facebook коментари

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не помага!!!! Нашият беше пълен с лукчета,после беше пълен с обелките от лукчета,сега е само кален,и облегалката под него също…. 🙂 Няма спасение от подивели зверове, спасението е да пътувате нощем. Така или иначе спят.

Добави коментар