Елисавета

 

За Елисавета ще разкаже Красимира:

Като начало, редно е да се знае, че Елисавета има не едно, не две, а ТРИ ДЕЦА, което следва да се приема като смекчаващо обстоятелство за всички нейни действия. Трите деца са във всякакви разновидности – момчета и момичета, бебета, подрастващи и тийнейджъри. Това автоматично превръща майка им в жена, която е виждала ВСИЧКО, тоест – никой няма шанс компетентно да ѝ пробута лафовете: „Ааа, ами, те момченцата прохождат по-късно“ или „Сега ти е лесно, но ще видиш какво е като стане на 11“. Елисавета много добре знае кой кога прохожда и какво е като станат на 11, и това я превръща в една много досадна и отегчена майка на детската площадка – затова и всички останали майки я отбягват.

Освен това, за разлика от 99% от останалите родителки, Елисавета никога не е страдала от инстинкта за тотално и напълно перфектно обгрижване на БЕБЕТО. Това влажни кърпички с лайка и живовляк, това биберон без парабени, това стерилизатор за шишета или, не дай си боже – специален бебешки прах за пране с биологични съставки, за нея са почти непознати майчински страсти.

Веднъж попаднало в нейните ръце, бебешкото боди завинаги губи шанса да бъде изгладено с вряла ютия против микроби и акари, а самото клето бебе рано-рано ще опита вкуса на чешмяната вода и мусаката с патладжани (а малко след това – и научено да я готви!). Кашлиците и обривите Елисавета не прави дори и опит да лекува с Арника или още по-малко – с Хамомила Вулгарис 15, а къшеят хляб, който децата получават, може да бъдете сигурни, че не е от лимец.

С други думи – от добрата и лошата майка в този тандем Елисавета ще е лошата!

Може да проверите какви ги пише Елисавета и в личния ѝ блог