Maikomila.bg е сайт, роден с една основна цел – да даде на майките облекчение и подкрепа, а заедно с това – и да ги развесели, показвайки им, че много други майки имат същите преживявания и терзания като тях.

В обществото битува усещането, че жените инстинктивно и по подразбиране знаят какво е да си майка, което създава очакването те да се справят с този труден и непознат етап от живота им безгрешно и с усмивка на уста. Реалността е съвсем друга – майчинството не е свободно избираем предмет в училище и нито една жена не е подготвена за нещата, които ѝ предстоят.

Отглеждането на дете е истински кръстоносен поход, който изисква много мотивация, добра физическа подготовка, безкрайни часове обикаляне с пълно бойно снаряжение в анормални климатични условия, експертиза в най-неочаквани области и безапелационни умения да убеждаваш местното население (децата), с аргументи или сила, че е крайно време да тръгнат по правия път.

Въпреки това, всички майки си приличаме – ние сме онези готини мацки, които до скоро са кръстосвали баровете и клубовете със същия плам, с който сега кръстосват парковете и градинките, и продължаваме да бъдем забавни, весели и амбициозни – въпреки тежестта на битието.

Изобщо, живот ли е да го опишеш… но в Maikomila.bg ще се опитаме!