„Живите динозаври” са във Варна!

0

Огромни, движещи се фигури на динозаври от атрактивната изложба „Живите динозаври“ ще гостува в морската градина на гр. Варна oт 10-ти юли до 3-ти септември! 

Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица” 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна.

Варна кани малки и големи да пътуват назад във времето, за да научат най-новите научни открития, докато се разхождат между движещи се, гигантски, ревящи динозаври! Гостите на изложбата ще наблюдават директно поведението на изчезналите влечуги, ще видят как са ловували, как са се хранели и атакували, ще разберат как и защо тези гиганти са се променяли през забележителното си царуване цели 170-милиона години и ще научат как повечето динозаври са срещнали смъртта си преди 65,5 милиона години след сблъсъка на гигантски астероид със Земята.

Жителите и гостите на морската столица ще участват в едно незабравимо пътешествие в праисторическото време в света на 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в реални размери.

За малчуганите това е възможност да видят наживо най-популярният динозавър – Т-Рекс. Всеки от динозаврите е пресъздаден с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук, което прави изложбата уникална и запомняща се.

Огромните движещи се фигури са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. Изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Това е първата по рода си изложба в световен мащаб. От началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души в Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд, Дубай и още много други страни в цял свят.

Билетите са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, партньорските каси и на място в морската градина в гр. Варна.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 ч. до 22 ч. и е разположена непосредствено зад Пантеона в Морската градина.

Facebook коментари

Добави коментар