Жестоко! Мъжът ми идва в родилното – с майка си и баща си

0
Снимка: Megan Lynette/Unsplash

Въпреки че споделените удоволствия са важни за брака, за повечето мъже актът на раждане на детето им e удоволствие, което жена им може да си споделя сама.

За да преосмисли този стандарт, преди време един откровен татко ни сподели: Аз присъствах на раждането на сина си и не ме е страх да разкажа! Напълно се уверихме, че мъжката психика не може да бъде срината от чудото на раждането и в статията Пазете се! Баща в родилното.

Някои татковци пък направо плуват в свои води, веднъж попаднали в родилната зала – те могат да обсъждат с гинеколога мача от снощи така разпалено (какъвто случай имахме в Глупостите, които мъжете казват и правят, докато жена им ражда),
че чак да се притесним да не им секнем ентусиазма с виковете си.

Каквото и да сме чували и преживявали по темата Баща в/пред/далеч от родилното обаче, винаги има нещо по-коварно от собствения ни опит.

Такъв е случаят на бременната с близнаци Изабела Лагуна, която крехко сподели в социалната мрежа Quora, че съпругът ѝ настоява родителите му също да присъстват в залата за раждане.

Дали защото той си представя, че тая работа минава като семейна вечеринка пред телевизора, или пък иска да си поплаче на нечие рамо по време на родилните мъки – Изабела не казва.

Угнетена от това намерение, тя просто моли потребителите на Quora за съвет и… как мислите, дали са я подпомогнали? Вижте Boredpanda селекцията с най-пламенни отговори, които Изабела отнася:

“Скъпи, когато се сдобиеш с утроба и ти се отдаде възможност да раждаш, можеш да поканиш целия футболен отбор на Англия в родилната зала“.

„Кажи му, че преди да допуснеш мама и тате в родилното, той също трябва да стои гол и разчекнат поне 12 часа, по време на които е вероятно да се „изпусне“ – ако приеме това предизвикателство, родителите да заповядат!“

„Това е вашето дете и той би трябвало да има равни права при взимането на всички решения, свързани с всяка част живота на вашето дете. С изключение на раждането.“

„Какво? Чакай малко? Как така НАСТОЯВА? Защо изобщо му позволяваш да иска каквото и да било? Скъпа, ти си пациент, кралица, ти си звездата на шоуто! Нищо няма да се случи без теб. Това е твоето здраве, твоят комфорт, твоята болка. Това е твоята гола вагина!“

Други потребители се грабват да дадат някакъв по-практичен съвет:

„Честно да ти кажа, този твой съпруг никак не ме радва. При нормални обстоятелства бих казала, че решението е в комуникацията. Но говорим за това, че чакаш близнаци – двойно безпокойство и двоен потенциал за медицински усложнения.

Той би трябвало да е приел отказа ти от първия път. Фактът, че държи на своето, предполага, че ти ще преминеш в защитна позиция, която ще ти причини стрес, който не ти е необходим в този момент от бременността.

Отнеси въпроса до компетентните лица в болницата! Така ако твоят съпруг и роднините ще се ядосват на някого, нека беснеят на докторите, вместо на теб.

Сподели на гинеколога си за идеята на мъжа ти да раждаш пред свидетели, която ти причинява непоносим стрес, но се страхуваш, че той няма да уважи отказа ти. Поискай от него да забрани присъствието им в родилното и се увери, че той ще предупреди целия персонал никой, освен мъжът ти, да не бъде допускан вътре.

Мисля че в дългосрочен план ще имаш драми и с мъжа си, и с родителите му, но се опитай да решиш поне този проблем засега. Това е времето, в което трябва да се фокусираш върху свиването на гнездо, да се подготвиш за посрещането на две здрави деца. Така че остави ролята на лошото ченге на гинеколога. Късмет!“

Facebook коментари

Добави коментар