Жена ражда в японска болница, получава ИСТИНСКА храна

4

Салата от макарони, пилешка супа, рулца от калмари, плодове, зелен чай, картофена салата, салата от броколи и бекон, сьомга, тофу, салата от спанак, ориз, мляко, пържена риба със сос тартар, Камамбер и стафиди, пържено говеждо, картофено пюре, корен от Лотос, царевична супа, тирамису, портокалов сок….

Не, не си поръчваме мечтана вечеря, а само изреждаме част от нещата, които на нас НЕ ни сервираха, когато се възстановявахме от раждането в болницата. Откровено можем да кажем, че за липсата на зелен чай им прощаваме, но не и за Камамбера със стафиди.

Boredpanda публикува снимките, направени от японка, която сподели (или да сме честни – „похвали се“) с 12 изображения на храната, която са ѝ предложили по време на болничния ѝ престой. Ние подобни снимки нямаме, защото в първите дни след раждането да снимаме таблата с филията хляб и две пластмасови парчета кашкавал някакси… нали, ни беше последен приорите. Разчитаме на вашите снимки и спомени с какво са ви хранили след раждането (когато въобще са ви разрешили да се храните).

Докато подготвяхме този материал, потърсихме в гугъл информация за храната в българските болници и ето до какво стгигнахме:

Публикуваме тук някои от снимките на менюто в японска болница, а междувременно коментарите под статията, както винаги, са по-забавната част от материала, така че – прочетете ги.

This slideshow requires JavaScript.

Коментарите, които ние споделяме с две ръце:

„Искам и аз да родя в болница в Япония. А съм 60-годишен мъж…“

„Явно е време човек да забременее и да се помотае в Япония…“

„Ще се престоря, че съм ти дете, ако споделиш храната с мен.“

„Работя в болница в САЩ и храната, която даваме на пациентите тук, много прилича на това, което всъщност ги е докарало дотук.“

Сега е време и вие да споделите с какво ви гощаваха в болницата, след като гордо сте споделили с лекаря, че вече имате газове? Изненадайте ни с някоя болнична манджа, някой винен кебап, печено бутче или съсухрен грах!

Facebook коментари

4 КОМЕНТАРИ

  1. При първото ми раждане 2011 г. във Втора градска болница в София (родих рано сутринта на Разпети петък) върха на всичко бе великденската вечеря: 1/2 купичка почти студени макарони с малко сирене и захар. Ако искаш…

  2. Ако има манджа наречена “боб със зеле”, именно нея въртяха преди две години в СБАЛАГ “Майчин дом“ през ден в продължение на десет дни. Имаше дни, в които “боб-а със зеле” беше без боб и такива, в които зелето липсваше, но не можеш ги виниш…опитваха да внесат разнообразие според наличностите.

  3. Раждах със секцио август 2009 година в Шумен. Захраниха ме на следващия ден към 18 часа ( 30 часа след операцията) с някаква твърда принцеса с кайма останала от закуската. Имаше редовно постно зеле или домати с ориз. Почти не помня храната, но онази принцеса ще я помня винаги.

Добави коментар