Десет реплики, които НЕ трябва да казвате на бременна жена

3

Когато сте бременна, свиквате с всякакви неприятни изненади. Случва се да подпишнете малко, да се състезавате със собствените си крака до тоалетната, където да повърнете за 347 път тази сутрин, порастват ви гърди с размер, който може да се ползва като тренировъчен лагер за алпинисти, които се готвят да изкачат Еверест, и други все така запомнящи се събития.

С всичко това се свиква, щеш не щеш, се свиква. Бременните жените обаче така и не успяват да свикнат с непоисканите коментари от приятели, семейство и напълно непознати.

Все някой хубав следобед бременната жена ще чуе:

“Така, като гледам, очевидно ще родиш всеки момент. Да не си преносила?”

„Боже, колко уморена изглеждаш, а уж бременните сияели…”

“А бебето планирано ли беше?”

„Бащата как ти помага?“ – следват уточняващи въпроси тип „ама защо така, не иначе“.

“Може ли да ти пипна корема?”  – Хаха, шегуваме се – повечето хора дори не си правят труда да попитат, а направо си лепват дланите по корема или залепят ухо на пъпа ви.

“Сигурна ли си, че не си бременна с близнаци?”

“Радвай се на последните месеци свобода и сън в живота, защото като дойде бебето, ще видиш какво чудо е! Никога повече няма да си починеш, от мен да го знаеш!”

“Още ли не си родила?! Че ти не беше ли в 9 месец преди половин година? Така изглеждаше…”

“Не трябва да пиеш кафе/чай/бира/, да плуваш, да взимаш гореща вана и т.н.“ – Очевидно наоколо всички са ЕКСПЕРТИ по бременност, само вие сте някаква глупавичка, необразована, случайно забременяла нещастница, която няма представа какво се случва и трябва някой непрекъснато да я насочва къде да си сложи корема и на коя страна да спи.

„Аз като бях бременна, (не) правех така…“ – следва дълъг списък с личните спомени, всекидневие и преживяване на друга жена, която явно смята, че всички жени бременеят еднакво на конвейр и по калъп.

„Майка не се става лесно! Сега слушай, да ти кажа как трябва да родиш, ти недей да четеш ония книги, те ги продават, за да печелят пари само!“

Разбира се, сигурни сме, че има още сто пъти по толкова досадни реплики – помогнете ни да ги отличим!

Facebook коментари

3 КОМЕНТАРИ

  1. Аз бременна:”Ееех…как искам по-скоро да чуя “Мамо!”
    Капацитети:”После ще видиш как ще те дразни това “Мамо!”
    Две деца по-късно обожавам всяко “Мамо!”. Да, и нощните също!

  2. “Хапни си, хапни си, иначе ще ти е злоядо детето” – станах трицифрено число килограми и пак родих най-злоядото от злоядите деца, пръквали се някога.
    Но най-любимото ми е – докато ме карат с носилка за секцио по спешност, след два дни неуспешно опитване наследникът да се роди нормално – една докторка в коридора на болницата: “Какво секцио, бе, стига сте се лигавили, я виж, с тоя задник ей сега ще го родиш!” (отнася се за същия задник, дето, нали, трицифрено число…

Добави коментар