В София картите за градския транспорт вече са в телефона

0
Снимка: Pexels

Човек трябва да се радва на малките неща – като това, че разходките ни в София вече ще минават без стресиращото търсене на пункт или търговец за продажба на карти за градския транспорт (а какво да говорим за финтовете в самото превозно средство, за да стигнем до шофьора с очакване някой да регистрира очевидния намек, че просто искаме да пътуваме законно).

От тази седмица дневната и нощната карта за всички линии на столичния градски транспорт вече могат да се купят и ползват чрез мобилен телефон. Нужно е само се регистрирате на сайта www.sofia.mpass.bg.

Ще кажете, че такива приложения други градове вече отдавна имат. Няма как обаче да подминем услугата на фона на софийската офроуд инфраструктура, която рядко е на страната на гладкото пътуване на майки с бебешки колички, лутащи се по подлези и между мързелуващи по тротоарите автомобили и чудейки се кой път да хванат.

Сега, след като за пореден път си починем на някоя пейка в парка, можем да му отпуснем края и да си купим удобна дневна онлайн карта за цялата градска мрежа.

Цената на картите е същата – 4 лв. за дневна и 2 лв. за нощна. За плащането се предлагат два начина – чрез банкова карта или чрез мобилен оператор.

Потребителят получава QR код, който служи за валидиране на картата и се сканира на входа на метростанциите. При проверка в наземен транспорт се показва на контрольора.

Може да купите картата непосредствено преди да ползвате градския транспорт – нужни са 45 секунди за валидиране, зареден мобилен телефон и, разбира се, собствената ни памет накъде отиваме.

Facebook коментари

Добави коментар